Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Piotr_O
|
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 5:04 pm Temat postu: |
|
|
usiadłem w piątek i podziałałem znowu...
doszlifowane podpory i wycięte lagi aluminiowe 20x20 jedna długosci 180mm a druga 140mm
a oto miedziane pierscienie uszczelniające z blachy 0,9mm (taką miałem pod ręką wycięte na frezarce Cnc przez Firmę Modtel
 _________________ Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko rzeczy wysoce nieprawdopodobne  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Piotr_O
|
Wysłany: Nie Maj 15, 2011 4:45 pm Temat postu: |
|
|
Tak! Odwiedziłem w Piątek ŚlTZN w katowicach!
zaczęli frezowac korbowód (fotek nie mam do dopiero zaczynali)i toczyc koło zamachowe z wypałki, którą dostałem od firmy PROFILE z chorzowa ( po dobrejm,starej znajomosci)
 _________________ Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko rzeczy wysoce nieprawdopodobne  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Szakal
|
Wysłany: Sro Maj 18, 2011 11:08 pm Temat postu: |
|
|
Witam!
Na jakim ciśnieniu ma pracować ten silnik i ile tak na oko będzie produkował koni? Będziesz budował kocioł do niego czy po prostu pod kompresor do podepniesz? Pozdro  _________________ .::Szakal::. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Piotr_O
|
Wysłany: Czw Maj 19, 2011 12:22 am Temat postu: |
|
|
Szakalu!- przewiduje Ciśnienie robocze około 5-6 atm.
Więc mając tłok o średnicy 78,4mm który ma powierzchnię równą 48,25cm kwadratowego przy Cisnieniu 6 atm bedzie wypychany z siłą 289,5kg ale nie wiem jak przeliczyc to na konie mechaniczne.
Co do kotła to chcę zrobić ale jeszcze nie mam zadnego pomysłu.
Przemyślałem i zmieniłem uszczelnienie - wolałem zrobić tak jak to jest w dużych maszynach. oto proces powstawania dławicy:
|
Powrót do góry |
|
 |
|